robot eenhoorn.jpg

Nederland staat aan het begin van een metamorfose

De technologische revolutie is gestart

Data personaliseert onze belevingswereld en technologie maakt in duizelingwekkend tempo vandaag mogelijk wat gisteren nog ondenkbaar leek. In alle sectoren en dimensies.


De eerste transformaties zijn al tastbaar en ze krijgen allemaal het label ‘slim’: slimme energienetten, slimme mobiliteit, slimme huishoudens, slimme zorgoplossingen.

 

In een slim Nederland doet iedereen mee!

Tekorten op technologische arbeidsmarkt nu al alarmerend, alle toekomstige talent hard nodig!

De vormgevers van deze digitale transformatie, zoals software developers, data scientists, ingenieurs, tech innovators, zijn voornamelijk mannen. De intelligentie van vrouwen zit daardoor nauwelijks in de algoritmes die een steeds grotere plek innemen in nagenoeg alle producten en diensten die vrouwen gebruiken.

Volgens het World Economic Forum zijn de cruciale skills voor de toekomst ‘Complex problem solving, Critical thinking & Creativity’

Meisjes hebben aantoonbaar aanleg en talent voor deze skills, maar ontwikkelen dat talent in de praktijk nauwelijks. Simpelweg omdat wij als maatschappij hen andere rollen en posities voorspiegelen. En dat is niet slim.

 

Daarom: You are my Sunshine!

Wij brengen geen meisjes naar technologie, wij brengen technologie naar meisjes!

Wij geloven in een wereld waarin roze prinsessen gek zijn op coding, science & problem solving. Een wereld waarin ze zelf hun raketten bouwen, technologieen ontwikkelen en algoritmes schrijven. Onze missie is om deze wereld te helpen realiseren. 

Wij ontwikkelen oplossingen met als design principle: meisjes zijn al perfect. Hen nu centraal plaatsen in concepten voor science & tech speelgoed, boeken en rolmodellen is de basis leggen voor hun centrale plek straks in de technologische revolutie. 

Ons aanbod richt zich op meisjes op jonge leeftijd, wanneer het onderbewuste wordt gevormd en patronen worden aangelegd, te stimuleren zodat we een echte, blijvende impact maken. 

 

©2020 door You are my Sunshine | kvk 65974840